Povestea noastră

Crama Tata și Fiul

Începuturi

Sub cramele vechi .. în hrubele ascunse din podgoriile vrâncene, îmbătrânesc frumos vinuri valoroase din recolte unice, o moştenire de preț a viticulturii. Aceste adevărate „comori îmbuteliate” vor fi scoase  la lumina zilei și degustate …

La Crama Tata si fiul, vinurile sunt făurite din dragoste, cu multă știință, din struguri crescuți atent, verificați și selectați. Sunt vinuri ce s-au dezvoltat odată cu noi și se îmbogățesc în fiecare an cu câte o fărâmă din ființa noastră.

Tradiție & Pasiune

Producător de vin din 2003

Crama Tata și Fiul este despre pasiune, dăruire, dorința de a duce mai departe, din tată în fiu, o tradiție de sute de ani a oamenilor din aceste locuri. Nu se face vin de ieri – de azi aici, în Vrancea și nu degeaba vinurile obținute aici sunt renumite.

Sunt multe elementele care fac un strugure să devină VIN, (niciunul nefiind lăsat la voia întâmplării): de la solul fertil și cele 1350 de ore însorite pe an, la devotamentul și priceperea celor care obțin licoarea bahică, până la utilajele performante și noile tehnici de vinificație. De aceea fiecare sticlă îmbuteliată aici, nu conține doar vin de calitate, ci și muncă, suflet, dăruire și respect pentru tradiție.

Pasiunea pentru vin s-a născut din dragostea și priceperea a celui care a pus bazele acestei afaceri de familie, în anul 2003, asta după ani mulți de experiență în domeniul viticulturii. S-a investit constant în oameni, în tehnologie și astfel prin fenomenul de reconversie a viței de vie împreună cu mesteșugul dobândit în generații întregi de viticultori, vin pe lume vinuri de calitate. Cei  3.500.000 de litri/an, cu peste 150 de hectare cultivate cu soiuri românești nobile (Tămâioasă Românească, Fetească Albă, Fetească Neagră, Băbească Neagră) și soiuri internaţionale (Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot) vorbesc constant despre îndeletnicirea și pasiunea noastră.

Tehnologia smart ne ajută să găsim răspunsurile cu privire la secretul recoltelor de calitate și să dăm viață soiurilor alese de struguri pe drumul către obținerea unor vinuri memorabile, trecând de la credințele empirice la știință pură.

Vinurile sunt depozitate și condiționate modern în rezervoare de inox şi fermentatoare digitale cu temperatură controlată și, sau dupa caz, maturate în butoaie de stejar de 225 litri tip Bordeaux, pentru a fi apoi lăsate la învechit.

Vinul – o  plăcere, dar și recompensă pentru degustător; muncă, bucurie și respect pentru producător, este elementul care definește atât istoria locurilor, cât și istoria familiei noastre.

Vinurile Cramei Tata și Fiul

toate vinurile noastre